Tjekliste til (den lange) motorcykeltur

Der er ikke noget så befriende som en motorcykeltur. Med luft under vingerne kan man suse afsted på landevejene og opleve alt fra skøn natur til storby. Kører du selv på motorcykel, eller sidder du måske bag på en, kender du helt sikkert til denne frihedsfølelse.

[Følgende artikel er betalt og udarbejdet i samarbejde med de omtalte virksomheder, eller de virksomheder, der linkes til.]

Hvis du skal ud på sommerferie på motorcyklen, kan det være, at du kommer til at nedlægge mange kilometer på turen. Når man skal på en lang motorcykeltur, er det vigtigt at få pakket alle de rigtige og vigtige ting til turen. Vi har her lavet en tjekliste til dig, så du husker alle de essentielle ting, du ikke vil glemme, når du skal afsted.

Når du skal pakke, er det først og fremmest vigtigt, at du overvejer, hvor din destination går til. Skal du køre på motorcyklen ned gennem det sydlige Europa, bliver det formentlig varmt, og du får brug for let tøj. Skal du derimod nordpå og måske køre en tur rundt på Island, siger temperaturen formentlig noget andet. Er der minusgrader der, hvor du skal hen, skal du selvfølgelig pakke varmt vintertøj.

Dernæst skal du overveje, hvordan overnatningerne skal forløbe. Vil du sove på campingpladser og skal derfor have telt og sovepose med? Eller er det en tur, der kræver overnatning på hoteller og vandrehjem, så du kan spare pladsen på sovegrej? Skal du have telt og sovepose med, er det vigtigt at vælge det rette udstyr. Vælg den rigtige sovepose for at være sikker på, at du er frisk og veludhvilet til en ny dag på motorcyklen.

En motorcykel kommer ikke med den største bagageplads. Derfor kan man i mange motorcykelforretninger købe tasker, der er beregnet til at sætte på motorcyklen, og som har god plads til alle de ting, du skal have med. Følgende ting er altid gode at have med i bagagen, uanset hvor du skal hen:

 • Regntøj
 • En ekstra jakke, vanter og halstørklæde
 • Et cover til motorcyklen
 • Vand
 • Mikrofiberklude til at pudse motorcyklen
 • En værktøjskasse og en førstehjælpskasse.

Disse ting er gode at have med i alle tilfælde, og det er altid smart at have pakket praktisk.

Andre vigtige ting, du skal huske på turen, er:

 • ID, kørekort, penge, nøgler, kamera
 • Tøj – pak efter destinationen og pak så let som muligt, så tøjet ikke fylder for meget. Husk, at man de fleste steder også har mulighed for at vaske tøj.
 • Toiletsager
 • Bandana kan være en god ide for at undgå solstik
 • En ekstra taske til ture
 • Medicin
 • Elektronik – telefon, powerbank osv.

Når man er på motorcykeltur og måske sover i telt, kan det være svært at få adgang til strøm konstant. Det er irriterende at løbe tør for strøm på telefonen eller GPS’en, og derfor er det altid en god ide at pakke en powerbank med på turen. På den måde er du sikret, at du altid har en strømkilde lige ved hånden. Det er heller ikke givet, at der er WiFi eller andre netværk omkring dig, og derfor kan det være en god ide at sikre dig, at du har det mobile bredbånd i orden, inden du tager afsted, hvis du skal have mulighed for at komme i kontakt med dem derhjemme.

Nu er du klædt godt på til sommerens motorcykeltur – kør forsigtigt!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *