Sådan ruster du din krop allerbedst til motorcykelsport

Om du dyrker motorcykelsport på fritids – eller professionelt plan, kommer man ikke uden om, at det er fysisk krævende. De mange hurtige bevægelser og ryk belaster ben og ryg og kræver, at du holder kroppen i tiptop stand. På denne måde giver du den de bedste forudsætninger for de mange sjove timer på racerbanen. Læs med her og få et par gode råd til, hvordan du ruster din krop bedst muligt til motorcykelsport.

[Følgende artikel er betalt og udarbejdet i samarbejde med de omtalte virksomheder, eller de virksomheder, der linkes til.]

Løft vægte

Motorcykelsport er præget af mange ryk, hiv og træk som kræver, at dine muskler lynhurtigt kan gå fra ingen belastning til maksimal belastning. Derfor bør motorcykelsportsudøvere især dyrke styrketræning. Løft især med tunge vægte i få intervaller for at få opbygget korte og stærke muskelfibre. Fokusér især på ben-,  ryg- og torsotræning. Du bør træne dine ben, da det er dem, der tager størstedelen af belastningen ved hop og landinger. En rigtig god øvelse er squats. Øvelsen kommer i forskellige udgaver, men lige meget hvilken du vælger, vil den med garanti styrke dine for- og baglår. Ryggen skal holdes stærk, da stillingen på motorcyklen kræver det. Derudover skal den kunne holde til førnævnte hop og landinger. Så kom i gang med de effektive rygøvelser som rygbøjninger. Du bør desuden træne din torso, da motorcykelsport kræver, at man har en stærk torso. Det kommer blandt andet til udtryk i sving og ved hop.

Hold konditionen ved lige

Det er en misforståelse, når mange tror, at det ikke kræver en god kondition at dyrke motorcykelsport. Enhver, der har prøvet det, ved, at det er enormt fysisk krævende. Cyklen er tung, og du skal trække, hoppe og dreje med den. Man skal altså ikke undervurdere styrken i, at have en god kondition. Derfor bør du supplere styrketræningen med konditionstræning. Alt efter hvad du har mest mod på, kan øvelserne variere fra en løbetur til en tur til spinning, hvis man ikke vil helt væk fra en cykel. Det vigtigste er, at man får pulsen op, og at den bliver deroppe i en længere periode. Dette vil også sætte fut i fedtforbrændingen, som kan medvirke til, at du bliver lidt lettere på cyklen, hvis det altså er nødvendigt.

Spis ordentligt

Man siger, at halvdelen af en god træningsrutine ligger i kosten. Spiser du ikke ordentlig, kan du lige så godt droppe de mange timer i træningscentret. Når du styrketræner, er det vigtigt, at du får nok protein. Protein er nemlig med til at opbygge musklerne. Når man styrketræner, river man faktisk muskelfibrene over, og her skal man bruge protein til at genopbygge dem og gøre dem stærkere. Derudover har din krop rigtig godt af grøntsager og frugt, som leverer livsnødvendige vitaminer til din krop.

Har du brug for skræddersyet vejledning til kost og træning, er det en rigtig god ide at konsultere en diætist eller personlig træner. De kan rådgive og vejlede dig, så din krop får alt, hvad den har brug for i forhold til dit aktivitetsniveau. Det kan være lidt dyrt at få en skræddersyet kost- og træningsplan, men du bør se det som en investering i dit liv og din sundhed. Mange, der får udarbejdet sådanne planer, ender med at bruge dem som rettesnor livet igennem.

Indlæg skrevet af jamaauto

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *