Sådan forbereder du bedst din Enduro-maskine og din egen krop til udfordrende Enduro-ræs

[Følgende artikel er betalt og udarbejdet i samarbejde med de omtalte virksomheder, eller de virksomheder, der linkes til.]

At køre Enduro er ikke for småbørn. Den mudrede, højspændte motorsport er langt fra en cykeltur i solskin på asfalt. Når du beskæftiger dig med den udfordrende motorsport, kræver det derfor, at både din psyke og fysiske tilstand er i topform – ikke mindst for at undgå skader, når først du har startet motoren. Den gode forberedelse inkluderer ikke kun din fysik, men vigtigt er det også, at dit udstyr er klar til at køre. Den gode klargørelse, inden du kører et udfordrende løb, gør altså ikke blot din præstation bedre. Klargørelsen sikrer også, at dit ræs bliver sikkert.

Om du er erfaren eller helt nybegynder, vil du i denne guide blive præsenteret for en række faktorer, der sikrer de bedste omstændigheder for, at netop du kan yde dit bedste på banen.

Træning er nøglen

Uden en trænet krop kommer du ikke langt i Enduro. Derfor er det vigtigt at holde sig i form, hvis man har planer om at dyrke den til tider ekstreme sport. Træning med dit Enduro-udstyr er naturligvis en afgørende del af den gode forberedelse, men det er ikke nødvendigvis den eneste måde, som du kan forberede din krop på de prøvelser, den vil opleve ved udfordrende Enduro. At den fysiske form når sit maksimale sikres ved at variere træningen en smule. Alfredo Gómez anbefaler mountainbikeløb som en mulig træningsform, da sporten er yderst fysisk belastende og derfor hjælper dig med at opnå styrke og udholdenhed. At sidde lidt på en mountainbike giver også øvelse i terræn og derved bekendtskab med mulige vilkår på Enduro-banen.

Hold dit udstyr i orden

Nogle forhold er ganske enkelt altafgørende for et løbs udfald. Udstyret er udgangspunktet for Enduro-sporten. Derfor er det vigtigt, at udstyret passer til den slags løb, du kører. At du holder dit maskineri i orden er også vitalt. Hav respekt for den betydning, som dit udstyr har for dit løb og udfaldet af konkurrencen. Det er derfor ikke meningsløst at investere tid i at ordne sit udstyr, opretholde udstyrets optimale tilstand og tilpasse det efter behov.

Man kan med fordel vælge hjul med et blødere skelet, når man vil køre udfordrende Enduro, da disse absorberer stød fra underlaget bedre. Sædet bør have gummi-grips, så du undgår at glide, mens du kører. Derudover er det også ønskværdigt at have sin sædehøjde så lav som muligt, da dette bevirker, at du opnår den bedste balance og undgår fald.

Klæd dig på efter opgaven

Når du først kører udfordrende Enduro, kan det nemt blive meget varmt under for mange lag. Derfor bør man vælge sin påklædning med omhu og ikke tage mere på, end hvad der er nødvendigt. Vigtigt er det, at bevægeligheden er sikret i tøjet. Som led i forberedelsen bør du derfor sikre dig, at tøjet passer optimalt, og at du iført det er mindst mulig begrænset. Terrænet, man kører i, kan ske at være vådt, og det er derfor en fordel at vælge tøj, der hurtigt tørrer, for at undgå ubehaget ved at køre drivvåd.

Denne guide er lavet efter råd fra en af de mest prominente navne indenfor udfordrende Enduro, nemlig Alfredo Gómez.  Hvis du er interesseret i mere inspiration til Enduro Racing, kan du læse videre på dirtxtreme.com.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *