Mercedes-Benz kommer med en pickup til næste år

En pickup er måske ikke lige det første, man tænker, når ordene Mercedes og Benz bliver brugt i samme sætning. Mærket er blevet kendt for sine elegante, hurtige og luksuriøse biler og som en af de store i Formel 1-sammenhæng.

Følgende artikel er betalt og udarbejdet i samarbejde
med de omtalte virksomheder, eller de virksomheder, der linkes til.

Men Mercedes-Benz har også en helt anden side, som vi i Danmark nok i virkeligheden ser lidt oftere – og det er deres arbejdskøretøjer.

Mercedes-Benz laver og sælger mange vans, lastbiler og busser, og derfor giver det måske egentlig god mening for dem at lave en pickup truck. Der er ingen tvivl om, at de har erfaringen med arbejdskøretøjer til det.

Samarbejde med Renault/Nissan

Det forlyder dog fra Bilsektionen, at Mercedes-Benz ikke udvikler bilen alene. Der bliver tale om et samarbejde mellem dem og Renault/Nissan, så det tyder på, at bilen vil blive lavet på samme basis som Nissans Navara og Renaults Alaskan. Men hvad kommer pickuppen overhovedet til at hedde? Mercedes-Benz har tænkt sig at kalde den for X-Klasse. Hvornår kan vi forvente, at den er klar til salg? Det bliver den formodentlig i slutningen af næste år. Den skulle efter sigende komme i to varianter – en udgave til arbejdsbrug og en dyrere udgave med fokus på udstyr og coolness.

Det bedste af to verdener

Mercedes-Benz vil forene det bedste af to verdener: Stærke offroad-egenskaber sammen med vanlig komfort, køredynamik og stil fra Mercedes-Benz. Det bliver ifølge koncernen den første ’Premium Pickup’ på markedet, fordi der bliver tale om en eksklusiv pickup truck, der har alt det, som Mercedes-Benz er kendt for. X-Klasse kommer med deres 4MATIC-system, der giver et permanent firehjulstræk, og topmodellen får umiddelbart en diesel V6-motor – men der skulle også gerne komme noget så interessant som V4-motorer på motorprogrammet. Det vil være muligt at kunne laste X-Klasse med maksimale 1,1 tons, og den vil kunne trække op til 3.500 kg. Der vil være masser af plads til fem personer, så det er ikke utænkeligt, at man også vil kunne bruge den som en familiebil, hvis man nu eksempelvis er en sporty familie, der ofte tager en tur til havet for at surfe. Der vil fint kunne være en masse surfboards eller cykler til en aktiv tur ud i naturen, og med firehjulstrækket ville man nemt komme helt ned til stranden eller helt ind i skoven.

Vi forestiller os også, at ladet nemt ville kunne rumme et godt udvalg af reservedele, når du er på vej for at hjælpe med at fikse din vens ældre Mercedes. Vi glæder os til at se dem på vejene!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *