Læs Trial-reglementet 2017

Elsker du at køre motorcykel i din fritid, men trænger du til udfordringer? Trial er en nyere motorsport, hvor du med motorcykel skal gennemkøre flere sektioner i svært terræn uden at sætte fødderne på jorden. Reglementet for 2017 er netop udkommet med en række ændringer ift. sidste år.

[Følgende artikel er betalt og udarbejdet i samarbejde med de omtalte virksomheder, eller de virksomheder, der linkes til.]

Er du nysgerrig efter at blive klogere på Trial, eller vil du gerne opdateres på de nye regler, har vi i denne artikel samlet alt, du skal og bør vide. Alternativt finder du samtlige regler og bestemmelser her.

Hvad er Trial?

Elsker du action, og ønsker du at udfordre dine evner på en racerbane, hvor terrænet er uforudsigeligt og særdeles udfordrende? I sporten Trial er det ikke hastigheden, som er vigtig, men derimod evnen til at kunne kontrollere sin motorcykel på træstammer, sten og skovbund. Dette kræver både styrke og mod. Imens man kører i det udfordrende terræn, står en erfaren dommer klar til at bedømme præstationen. Dommeren giver strafpoints, alt efter hvor mange gange rytteren har været nødsaget til at sætte foden i jorden. Sporten varetages af forskellige motorsportsklubber rundt omkring i landet. Mange af disse klubber arrangerer stævner og konkurrencer, så kørerne kan prøve kræfter med de vilde udfordringer. Stævnerne er arrangeret, så alle kan deltage – alt fra den absolutte nybegynder til Danmarks elite inden for motorsport.

Trial kørsel kræver specielle Trial-motorcykler, der er kendetegnet ved lav vægt og en fantastisk smidig motor – typisk mellem 250cc og 300cc. Mange nybegyndere investerer i brugt udstyr og dele, hvilket også betyder, at Trial af mange anses for at være den billigste disciplin inden for motorsport.

Der findes flere klubber rundt omkring i landet, hvor du hurtigt og problemfrit kan blive medlem. Du kan se udvalget af Trial-klubber på Dansk Motor Unions hjemmeside. Et klubmedlemskab og licens til årets stævner koster ca. 1.200 kr. De fleste danske klubber tilbyder desuden gratis prøvetræning, så du kan snuse lidt til sporten inden opstart.

Læs det nye Trial-reglement for år 2017

Ønsker du at prøve kræfter med en sjov og udfordrende sportsgren som Trial? Eller er du måske i forvejen kendt i motorverdenen, men ønsker flere udfordringer? Trial-reglementet for 2017 er netop udkommet – og hvis du er interesseret i sporten, er det vigtigt, at du læser reglementet igennem. Der er nemlig sket en række ændring siden 2016, som du skal have styr på inden det næste stævne. Som Trial-kører er det vigtigt, at du har styr på sikkerheden, så du skaber et godt og sikkert miljø for dig selv og de andre kørere. Sporten kan være farlig, men hvis alle følger reglerne, mindskes risikoen for uheld og skader.

Hvis du har officiallicens og dermed fungerer som hjælper til Trial-stævner, er det ligeledes vigtigt, at du er indforstået med de gældende regler. Der er nemlig ligeledes fastlagt nye regler i relation til stævnelederens opgaver. Også bestemmelserne vedrørende børn og unges sikkerhed er i år blevet opdateret, hvilket du som forælder gør klogt i at have styr på.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *