Guide: Indret en fed garage til din motorcykel

Har du en motorcykel, så ved du, hvor meget pleje den behøver for at holde sig i god form. Det er eksempelvis vigtigt, at den bliver skærmet for vind og vejr, når den står parkeret – især om vinteren.

[Følgende artikel er betalt og udarbejdet i samarbejde med de omtalte virksomheder, eller de virksomheder, der linkes til.]

Derfor kan det være fornuftigt at have en god garage med plads til både bilen og motorcyklen, og da motorcyklen jævnligt behøver et tjek, gør det jo ikke noget, at garagen samtidig er fedt indrettet og måske har varme i gulvet, så du uden problemer kan passe på motorcyklen. Artiklen herunder vil komme nærmere ind på, hvad du kan gøre for at indrette en fed garage, som både du og din motorcykel vil få gavn af.

Oprydning af garagen

Der er sjældent meget fokus på garagen som rum. Især ikke, hvis den er afskåret fra resten af huset. Mange bruger i virkeligheden bare garagen som opbevaringsrum, og det er en skam, for garagen kan være et fedt frirum til dig, der gerne vil have et værksted, hvor du eksempelvis kan arbejde på din motorcykel. I stedet for at rode garagen til kan du gå i gang med en gennemgribende oprydning, hvor du smider alle de ting ud, du ikke længere bruger. Derudover kan det være en god ide at anskaffe sig lagerreoler, der fylder meget lidt i bredden. På den måde kan du opbevare værktøj og andre ting og sager, der måske ligger og roder i øjeblikket.

Optimer garagerum og indkørsel

Udover oprydningen kan du også vælge at gøre noget ekstra ved dit nye værksted. Flere får nemlig lavet gulvvarme i garagen, så det er mere behageligt at gå rundt og arbejde i den i de koldere måneder. Har du en motorcykel, du opbevarer i garagen vinteren over, kan gulvvarme også være med til at sikre motorcyklen mod frosten.

Når vejret er godt, kan det være fedt at flytte arbejdet fra garagen og ud i indkørslen. Her kan du lade porten stå åben, mens du arbejder videre på din motorcykel, så du hele tiden har værktøjet lige ved hånden. Under arbejdet risikerer du dog, at eksempelvis olie og rust sætter sig godt fast på indkørslens fliser, og det kan hurtigt blive grimt at se på. Ønsker du at forebygge slid, alger og pletter på dine fliser, kan du overveje at få lavet en professionel imprægnering af din indkørsel. På den måde er du forberedt, når arbejdet flyttes udenfor i sommerhalvåret.

Husk det nødvendige grej til din motorcykel

Selvom du har en garage med gulvvarme, kan det være en rigtig god ide med ekstra beskyttelse til din motorcykel, når den enkelte gange står udenfor under åben himmel. Sørg derfor for at investere i et godt overtræk eller en MC-garage, som overtrækket også kaldes. Derudover kan du anskaffe dig ekstra beskyttelse i form af spray, der blandt andet beskytter motorcyklens dæk mod vind og vejr, men også silikone-produkter, der beskytter de lakerede dele.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *