Få motorcyklen helt klar til sommersæsonen

De fleste med motorcykler glæder sig rigtig meget til, at varmen snart er på vej. Det betyder nemlig, at der er utallige muligheder for at komme ud på motorcyklen, få luft i ansigtet og fart i hjulene. Hvis du ikke er helt skarp på, hvordan du bliver klar til sommeren, så får du i denne artikel en lille guide hertil.

[Følgende artikel er betalt og udarbejdet i samarbejde med de omtalte virksomheder, eller de virksomheder, der linkes til.]

Det er nemlig ikke nødvendigvis så stor en opgave at gøre motorcyklen helt klar til den varme sæson. Der kan sagtens være en lang række opgaver forbundet med det, men hvis man har en motorcykel, er man formentlig også glad for sin hobby, og så virker det pludselig ikke som et specielt uoverkommeligt stykke arbejde.

Der skal selvfølgelig ordnes nogle praktiske ting, og dem kigger vi lidt nærmere på.

Dæk

Det er oplagt at starte med at tale om dækkene, for selvfølgelig skal der være styr på dem fra sæson til sæson. Præcist som med biler, så er det vigtigt at holde øje med sine dæk, så de altid er helt klar til næste køretur. Det gælder både, når man taler om lufttrykket, men selvfølgelig også i forhold til den type af dæk, man har siddende på sin motorcykel.

Klik her, hvis du mangler et sted at købe vinterdæk.

Man kan vælge flere forskellige strategier, når man vælger dæk. Nogle vælger at køre med helårsdæk, da det er forbundet med mindre besvær. Det er dog det mest optimale at have sommerdæk og vinterdæk, som man kan skifte mellem, da det giver noget hvile til dækkene, så de ikke slides med det samme. Det er samtidig på denne måde, at du sikrer dig, at du altid har den rigtige dæktype på.

Hold maskinen ved lige

Det er altid en god idé at passe og pleje sin motorcykel, og det er altså et stykke arbejde, som gerne skal gøres løbende. Selvfølgelig skal man tage et stort slæb, når foråret eller sommeren nærmer sig, men det bliver noget sjovere, hvis man har holdt tingene lidt ved lige i løbet af året. Det gælder blandt andet om, at man har fået kørt nogle ture, så tingene ikke sætter sig helt fast. Det kan også handle om, at man får smurt de rigtige steder, skiftet olie, og hvad der ellers skal klares løbende. Det gavner sig på den lange bane, hvis man har kælet lidt for cyklen.

Parker rigtigt, og vær opmærksom

Her tænker vi altså ikke i trafikken, selvom du selvfølgelig også for alt i verden skal være opmærksom her. Nej, vi mener, at du skal være opmærksom på din motorcykel, og du bør eksempelvis parkere i tørvejr i løbet af de vådere dele af sæsonen. Det kan gavne dig rigtig meget, fordi det skader din motorcykel langt mindre, og den vil måske i højere grad undgå rust.

Det kan i øvrigt også betyde noget i et forsikringsøjemed, at du har parkeret rigtigt og holdt din motorcykel ved lige. Det betyder nemlig, at du har gjort dit.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *