Er du klar til motorcykelferien?

Der er rigtig mange mennesker, der holder af at køre på motorcykel, men desværre er det ikke så tit, vejret tillader det i Danmark. Når det så endelig gør, vil man derfor se motorcykler alle vegne, og motorcykelentusiaster kører både hid og did for at lufte deres tohjulede venner. Skal du selv på – måske din første – motorcykelferie, får du her en tjekliste, så du er sikker på, du er helt klar.

[Følgende artikel er betalt og udarbejdet i samarbejde med de omtalte virksomheder, eller de virksomheder, der linkes til.]

Planlæg din rute

Uanset om motorcykelferien skal gå til udlandet, eller du blot skal nyde sommeren i smukke Danmark, skal du starte med at lave en nogenlunde rute. Du behøver naturligvis ikke at vide ned til mindste detalje, hvor du skal hen, men det er alligevel en god idé at have en foreløbig plan fra starten af. Skal du langt væk, kan det for eksempel være rart at have en idé om, hvor du skal holde pause og overnatte, så du ikke lige pludselig står midt i ingenting og ikke har noget sted at sove. Det er altså smart at lave en nogenlunde plan for, hvor langt du skal nå hver eneste dag, så du er sikker på, du kan finde overnatning og mad der, hvor du ender.

Tjek at motorcyklen er i ordentlig stand

Inden du drager afsted, skal du naturligvis også sikre dig, at din motorcykel kører upåklageligt. Således er det en god idé for eksempel at tjekke, at dine lygter og dine bremser er fuldstændig, som de skal være. Også dækkene skal du selvfølgelig have styr på, så tjek gerne, at disse fortsat ikke er nedslidte, så de kan holde til at køre mange kilometer endnu. Ligesom på en bil, er der i dækkene på din motorcykel en slidindikator, du kan holde øje med. Er dækmønsteret slidt ned til denne, er det på høje tid, du skifter dine dæk ud. Der er dog også andre grunde til at investere i nye dæk. For eksempel hvis dækkene viser tegn på ældning, trods det at de ikke er meget slidte, eller hvis der er uregelmæssigt slid på dækket – dette kan nemlig ødelægge din motorcykels vejgreb. Har du brug for nye dæk, kan du se mere her, og ellers er det blot om at komme afsted og nyde friheden på den tohjulede.

Hav styr på dit tøj

Selvom det er varmt om sommeren, er det uhyre vigtigt, at du er godt pakket ind, når du stiger på motorcyklen. Du skal derfor have godt motorcykeltøj, som kan beskytte dig, hvis du skulle blive involveret i et uheld. Desuden tager det vinden, og selvom solen måske bager, kan det ellers godt blive koldt, når man drøner ned ad en motorvej uden beskyttelse omkring sig. Ud over tøjet skal din hjelm være fuldkommen fejlfri, når du drager afsted. Hjelmen er det absolut vigtigste, da det jo er den, der beskytter dit hoved. Har du været væltet med din hjelm, skal den derfor skiftes ud, og det er ligeledes en god idé at købe en ny, hvis du taber din hjelm højt oppefra. En styrthjelm mister nemlig sin evne til at beskytte dig, når den får slag, og derfor skal den skiftes ud jævnligt. Også selvom du hverken er væltet eller har tabt den, er det en god idé at skifte med kun få års mellemrum, da en styrthjelm også bliver nedbrudt af vind og vejr, og dermed langsomt bliver dårligere og dårligere med årene. Vil du være helt på den sikre side, er det derfor smart at skifte din styrthjelm jævnligt, og hver eneste gang den har fået et hårdere stød eller slag.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *