Deltag i Ekstrem Enduro DM 1

Dyrker du Enduro, men ønsker du nye, ekstreme udfordringer, der sætter dine evner, udholdenhed og koncentration på prøve? Søndag d. 19 marts i Spørring ved Århus afholdes et såkaldt “Extreme Enduro”-stævne, hvilket indebærer et hav at vilde nye udfordringer til dig og dine holdkammerater.

[Følgende artikel er betalt og udarbejdet i samarbejde med de omtalte virksomheder, eller de virksomheder, der linkes til.]

I denne artikel kan du læse mere om stævnet samt omkring udgivelsen af Enduro-reglementet 2017, som netop er blevet offentliggjort. Du kan læse mere om arrangementet i Spørring på Facebook.

Ekstremt på alle måder

Til DM-serien med to afdelinger vil Dansk Motor Union kåre Danmarks mest ekstreme Endurokører – og vejen dertil bliver bestemt ikke let. Faktisk satser arrangørerne på, at hele 50 % af det erfarne felt vil falde fra og udgå af løbet. Den foreløbige plan er, at der skal køres mellem 2 og 4 timer afhængigt af vejret – men uanset vind og vejr vil startskuddet lyde. Arrangørerne udvælger nøje områdets ondeste opkørsler, dybeste vandhuller, mest stejle bump og de skarpeste sving, som du kan prøve kræfter med. Meningen med løbet er netop, at alle deltagerne skal udsættes for det ekstreme, og der er således ingen kyllingespor eller børnevenlige strækninger til disse løb.

En anden vigtig ting at have in mente er, at Enduro er alle mod alle. Dette betyder, at de forskellige motorkøretøjer som trialmaskiner, crossere, offroadere og enduromaskiner er velkomne til at konkurrere indbyrdes i det hårde og ekstreme Enduroløb og terræn. Grundet det høje niveau er det vigtigt, at du har fokus på sikkerhed, samt at udstyret selvfølgelig er i orden. Det er nemlig vigtigt, at kørerne i fællesskab værner om et sikkert løb, hvor alle kan komme igennem uden brækkede ben eller arme – hvis altså de er modige, stærke og dygtige nok.

Læs Enduro-reglementet 2017

Planlægger du at deltage i årets Enduro-stævner? Så kan du glæde dig til et hav af fede og udfordrende oplevelser, hvor du får mulighed for at afprøve de nye og velkendte baner rundt omkring i landet.

Inden du sætter dig på din motorcykel, er det dog vigtigt, at du er opdateret omkring de nyeste regler inden for sporten. Der er netop udkommet en ny version af Enduro-reglementet 2017, som indeholder en lang række opdaterede bestemmelser, du naturligvis skal iagttage, hvis du ønsker at deltage i sæsonens stævner. Juniorfeltet er blandt andet blevet indsnævret, så juniorkørere nu skal være imellem 13 og 18 år – modsat de tidligere 13-22 år. Der er ligeledes kommet nye regler og krav til selve køretøjet, som har til hensigt at højne sikkerheden. De nye regler indebærer blandt andet, at motorcyklen ved de såkaldte Type 1 Enduro skal være udstyret med for-, bag-, og stoplys, der fungerer.

Du kan finde alt den nødvendige information omkring Enduro-reglementet for år 2017 på Enduroklub.dk. Her kan du ligeledes finde løbskalendere, så du allerede nu kan tilmelde dig årets mange løb og stævner.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *