Aarhus Motorklub starter ny Road Racing support

Ønsker du at prøve kræfter med Road Racing? Eller vil du tæt på de modige sportsfolk og i stedet være hjælper til et af landets mange stævner? Aarhus Motorklub, AMK, er en af de få klubber i Danmark med en rigtig Road Racing-afdeling, og her har du alle muligheder for at prøve kræfter med konkurrencesport på motorcykel, herunder både moderne motorcykler, klassiske motorcykler og minimotorcykler. I denne artikel kan du læse mere om Aarhus Motorklubs nye initiativ kaldet “Road Racing Support” (forkortet RR Support) samt generel info om sportsgrenen Road Racing.

[Følgende artikel er betalt og udarbejdet i samarbejde med de omtalte virksomheder, eller de virksomheder, der linkes til.]

Hvad er Road Racing? 

Bruger du din fritid på at køre på motorcykel, men ønsker du at gøre mere ud af din kørsel end blot en fritidsbeskæftigelse? Road Racing er en hastighedssport for motorcykler på lukkede asfaltbaner. Sporten kan udføres på almindelige, standardiserede gadecykler eller på specielle Road Racing-cykler.

For at køre Road Racing skal du være medlem af en klub under Danmarks Motor Union, DMU. Organisationen arrangerer landets mange klubber stævner samt træning i både ind- og udland. For børn foregår sporten på en såkaldt ”mini racing bane” eller en gokartbane, mens den for unge og voksne foregår på lukkede racerbaner.

Hvis du er modig og ønsker at fylde hverdagen med fart, er det blot om at komme i gang med klubsøgningen. Du kan finde en Road Racing-klub tæt på dig ved at søge på Dansk Motor Unions hjemmeside. Når du har fundet den ideelle klub, kan du undersøge, hvorvidt klubben stiller Road Racing-maskiner til rådighed for de nye kørere. Hvis du i forvejen er indehaver af en motorcykel, kan du i mange tilfælde bruge denne med tilkøb af udstyr, der er beregnet til sporten. Det behøver ikke at være dyrt at starte til Road Racing. Det er ofte muligt at købe brugt udstyr, herunder maskiner og beklædning.

Det er ikke nødvendigt at have kørekort for at køre Road Racing, eftersom sporten foregår på lukkede baner, som er adskilt fra den offentlige trafik. Dog skal du være forberedt på, at mange klubber kræver, at du gennemgår en kort uddannelse med fokus på sikkerhed.

Muligheder for Road Racing i Aarhus Motorklub

Aarhus Motorklub er som nævnt en af de få danske klubber med en rigtig Road Racing-afdeling, hvor du har mulighed for at dyrke konkurrencesport eller møde andre motorsportsinteresserede. I starten af januar 2017 har Aarhus Motorklub netop startet en støtteforening, RR-support, som har til formål at vedligeholde og fremme kendskabet til sporten igennem frivilligt arbejde. Hvis du interesserer dig for motorsport og har et ønske om at opleve sporten helt tæt på, har du mulighed for dette i Aarhus Motorklub – også hvis ikke du selv ønsker at køre motorcykel, men i stedet ønsker at hjælpe de mange dygtige kørere. RR-support er nemlig en ny støtteklub for alle hjælpere, officials eller andre interesserede, som ønsker at opleve sporten på førstehånd. På Aarhus Motorklubs hjemmeside kan du læse mere om dine muligheder for at deltage og støtte sporten aktivt.

Klik her, hvor du kan læse mere om den nye støtteklub.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *